Άυπνος έμεινε τη νύχτα της Κυριακής ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς ο οποίος εξελέγη θριαμβευτικά με περισσότερους από 300.000 σταυρούς.

Ο Γιώργος Αυτιάς μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και εμφανίστηκε συγκινημένος για την εκλογή του. «Δεν έχω κοιμηθεί το βράδυ. Μόνο τα τηλέφωνα που έχω λάβει και τα μηνύματα του κόσμου. Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών, είναι ένα και μοναδικό: ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αλλά κοινωνία. Η κοινωνία έχει θέματα. Η κοινωνία διαβάζει τα πολιτικά δεδομένα πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Η Ελλάδα δεν είναι η πλατεία Συντάγματος» είπε ο Γιώργος Αυτιάς και πρόσθεσε: 

«Η κοινωνία είπε θέλω στήριξη στην οικονομία, θέλω να φύγει αυτό το βάρος του σούπερ μάρκετ, θέλω καλύτερη υγεία και δημόσια διοίκηση. Αυτά είναι τα πράγματα. Ο πρωθυπουργός ξέρει να διαβάζει τα νέα πολιτικά δεδομένα και πλέον θα κινηθεί κι εκείνος αντιστοίχως. Η ακρίβεια είναι το θέμα και η καθημερινότητα. Οι άνθρωποι με ρωτούσαν για τα επιδόματα, για την αύξηση των μισθών, όχι για τον νομοσχέδιο των ομόφυλων».