Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στα Προπύλαια

8

Συγκέντρωση στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη, 25 Αυγούστου, στις 11.00, δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ την ίδια ώρα θα συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η τελική απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα ανακοινωθεί την 1η Σεπτέμβρη, με τη χρήση μάσκας να αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, μείωση μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

Για εκπαιδευτική πολιτική χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς κοινωνικό διάλογο και συναινέσεις κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Μεγάλη είναι και η ανησυχία των γονέων για το άνοιγμα των σχολείων. Μιλώντας στην ΕΡΤ1  η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη, χαρακτήρισε επικοινωνιακό τέχνασμα την αναφορά ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά αίθουσα είναι 17.

Θυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική κυρίως σε εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περιπτώσεις συνωστισμού, όχι όμως στα διαλείμματα.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr