Τα συγχαρητήριά του στον Γιώργο Γεραπετρίτη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας εκφράζει, με ανάρτησή του στο Twitter, o ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Στην ίδια ανάρτηση εκφράζει την ανυπομονησία του για τη μεταξύ τους συνεργασία.

«Συγχαρητήρια στον Γιώργο Γεραπετρίτη για την ανάληψη των καθηκόντων ως νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί σας για μια ισχυρή Κοινή Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας», αναφέρει συγκεκριμένα ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Χθες, κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει και ανέφερε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μία πολιτική αρχών. Μια πολιτική που στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο, εμπνέεται από τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στοχεύει στην περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα. Οι αρχές αυτές που διέπουν τη μεταπολεμική αρχιτεκτονική του κόσμου σήμερα βάλλονται πολλαπλώς από τις καταιγιστικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Αποτελεί χρέος μας να υπερασπιζόμαστε καθημερινά και αδιαπραγμάτευτα την κυριαρχία και την εθνική μας υπόσταση». 

«Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο Πρωθυπουργός, στο πνεύμα ακριβώς της υποστήριξης των εθνικών μας συμφερόντων, θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας» πρόσθεσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών.