Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν πολύ αργά τη μεσαία τάξη

by Κωστής Χατζηδάκης

«Μέχρι πρόσφατα οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης κόμπαζαν ότι είναι ταξικοί εχθροί και ότι μεταβιβάζουν πόρους από τους μεσαίους στους φτωχότερους», υπενθύμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας πως με αυτόν τον τρόπο έκαναν την Ελλάδα πρώτη στην αύξηση της φορολογίας σε όλο τον ΟΟΣΑ από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και εν συνεχεία στον ALPHA 98,9 επισήμανε ότι με την παραπάνω πολιτική τους σημείωσε ότι τα παραπάνω συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό ώστε η χώρα μας να γίνει τελευταία στις επενδύσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, πέφτοντας μάλιστα περισσότερο μεταξύ 2017 και 2018.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τώρα αντιγράφουν αποσπασματικά κάποια τμήματα του προγράμματος της ΝΔ, που το κορόιδευαν μέχρι πριν από λίγο καιρό» και πρόσθεσε πως «βρίσκονται σε σύγχυση!» «Αν δείτε λ.χ. την έκτακτη εισφορά, από ποιο σημείο και μετά την καταργούν, την μια την πάνε στις 20.000 την άλλη στις 30.000. Με τον ΕΝΦΙΑ, την μία τον ρυθμίζουν έτσι, την άλλη τον ρυθμίζουν αλλιώς. Άλλα είπαν στο Ζάππειο άλλα έκαναν με την τροπολογία – την περιβόητη για το αφορολόγητο, άλλα είπαν τώρα», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 500.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα μπορούσε να υποσχεθεί και ένα εκατομμύριο και δύο εκατομμύρια. Αφού μοίραζε με μεγάλη ευκολία υποσχέσεις όταν ερχόταν στην εξουσία, σιγά μην δεν τα υποσχεθεί τώρα που ξέρει ότι φεύγει από την εξουσία», ανέφερε ακόμα.

Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις επενδύσεις σημείωσε: «Βεβαίως τέτοιοι στόχοι εξαρτώνται από την πολιτική που εφαρμόζεις. Εάν έχεις το Ελληνικό και το κοσκινίζεις 4μισι χρόνια. Εάν έχεις τις Σκουριές και παρεμποδίζεις τις επενδύσεις που γίνονται Εάν δεν έχεις να επιδείξεις καμία μεγάλη επένδυση στην χώρα -τα 4μισι χρόνια που είσαι στην εξουσία-τι μπορεί να ελπίζει ο κόσμος για σένα, για νέες δουλειές;»

«Οι νέες δουλειές δεν δημιουργούνται από τον αέρα τον κοπανιστό, δημιουργούνται μέσα από την ενεργό στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Και αυτό είναι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όποια στροφή και εάν έκανε το 2015, έχει συγκεκριμένα όρια, λόγω του δογματισμού. Γι’ αυτό δεν μπορούν τα Ελληνόπουλα να ελπίζουν σ’ αυτήν την Κυβέρνηση. Στην απίθανη περίπτωση που κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που θα συνέβαινε θα ήταν να φύγουν και τα υπόλοιπα ταλαντούχα Ελληνόπουλα και να γίνουμε σύντομα μία χώρα γερόντων», κατέληξε, μεταξύ άλλων.

Σχετικα Αρθρα