Τον νέο Καμμένο στο πρόσωπο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης φαίνεται να εντοπίζει η Κουμουνδούρου με μόνο στόχο την κατάληψη της εξουσίας, με τον Στ. Αραχωβίτη να αποκαλύπτει τις προθέσεις και τις συζητήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

 

Όλοι οι… καλοί χωράνε, αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης! Σε αυτό το νόημα συμπυκνώνονται οι απόψεις του βουλευτή Λακωνίας και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη σχετικά με την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που οραματίζονται στην Κουμουνδούρου, στην οποία μπορεί να βρει θέση και ο… Κυριάκος Βελόπουλος!

Και το θέμα που προκύπτει πλέον είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως ο βουλευτής του μπορεί με αυτές τις απόψεις να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές. Εκτός αν και ο ίδιος τις συμμερίζεται και ο κ. Αραχωβίτης λειτούργησε ως «λαγός».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άναψε τη… φωτιά όταν σε συνέντευξή του στο apela.gr ρωτήθηκε για την προοπτική συγκυβέρνησης και σε ποιους θα μπορούσε να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με όλες τις δυνάμεις που θεωρούν ότι πρέπει να τελειώσουμε πολιτικά σαν κυβέρνηση με το Μητσοτάκης ΑΕ».

Η ερώτηση που ακολούθησε ήταν: «Είπατε μόνο με τις προοδευτικές δυνάμεις, με τον κ. Βελόπουλο δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείτε;» για να απαντήσει ο κ. Αραχωβίτης «αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στον στόχο μας… όλα τα συζητάμε»…

Η συγκεκριμένη αποστροφή εντοπίστηκε από τον τομέα Λακωνίας του ΚΚΕ, που την ανέδειξε με ανακοίνωσή του. «Ο Σταύρος Αραχωβίτης με τη βοήθεια του δημοσιογράφου ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η ‘‘προοδευτική συμμαχία’’ που θα οδηγήσει σε ‘‘προοδευτική κυβέρνηση’’ αφού, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, σε αυτήν χωράει ακόμα και το κόμμα του Βελόπουλου!» και συμπλήρωνε: «Συμπέρασμα: στο ‘‘προοδευτικό μέτωπο’’ για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωράνε όλοι… ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη!»

Σε δεύτερο χρόνο –και αντιλαμβανόμενος την «γκάφα»– ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ανασκευάσει. «Η απάντησή μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική. Προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν» διευκρίνισε, όμως η… ζημιά είχε γίνει.

«Ο κ.Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο. Καμία έκπληξη. Έτσι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Είχε το πρωτότυπο, στο πρόσωπο του κ. Βελόπουλου ψάχνει για αντίγραφο. Καλή τύχη» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Η Κουμουνδούρου επισήμως, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε τοποθετηθεί. Υπήρξε ανεπίσημη «σύσταση» στον βουλευτή, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να «φουσκώσει» το θέμα και επιλέγουν την τακτική «άσ’ το να περάσει». Πιθανώς γιατί κατά βάθος η λογική του «όλοι χωράνε» είναι και κεντρική γραμμή, αρκεί να οδηγεί στην κυβέρνηση.