Η τηλεοπτική στέγη του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ αλλάζει οριστικά, καθώς ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης της Stoiximan GBL για την επόμενη τριετία.

Η πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού του Γιάννη Αλαφούζου έγινε ομόφωνα δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με ψήφους 14-0, βάζοντας τέλος στη μακροχρόνια παρουσία της διοργάνωσης στη δημόσια τηλεόραση.

Το οικονομικό σκέλος της ιστορικής αυτής συμφωνίας αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο των τριών ετών, γεγονός που επισφραγίζει τη μετακόμιση των αγώνων στο Φάληρο μέχρι και το 2029.

Οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, φέρνοντας μια νέα εποχή στις τηλεοπτικές μεταδόσεις του εγχώριου μπάσκετ, καθώς η ΕΡΤ παραδίδει πλέον τη σκυτάλη.