Στον όμιλο Συγγελίδη και Opel Ελλάδας

by user_b

Tην έγκριση της εξαγοράς της Opel Ελλάς από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο παρείχε η Επιτροπή Ανταγωνισμού έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της.

Πλέον και με τη “βούλα” η Opel στην Ελλάδα, εντάσσεται στον Ομιλο Συγγελίδη.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θεωρεί πως με την απόκτηση από τον κ. Γεώργιο Συγγελίδη του 100% μετοχικού κεφαλαίου της Opel Ελλάς, διά της οποίας ο υιός του, Πολυχρόνης Συγγελίδης, αποκτά εμμέσως τον έλεγχο της εξαγοραζόμενης εταιρίας δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Οι τελευταίες είναι η ευρύτερη αγορά εισαγωγής, διανομής και εμπορίας επιβατηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων καθώς και ανταλλακτικών και αξεσουάρ.

Για τον Όμιλο Συγγελίδη η κίνηση αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θέση του στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου. Υπενθυμίζεται ότι η μητρική Opel έχει εξαγοραστεί από τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen, με τον οποίο ο όμιλος Συγγελίδη έχει παλαιές και ιδιαίτερα στενές εμπορικές σχέσεις.

Εξάλλου, η ισχυρή ελληνική εταιρεία έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της την εισαγωγή των Citroen, Peugeot & DS, ενώ πρόσφατα, ανέλαβε και την αποκλειστική διάθεση των Mazda στη χώρα μας.

Πηγή: newsauto.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα