Από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου εξετάζονται οι προσφυγές του Δημήτρη Μιχάκη του κόμματος “Έλληνες” και του Ηλία Κασιδιάρη του “Εθνικού Κόμματος Έλληνες”. Ο ένας έχει καταθέσει προσφυγές σε βάρος του άλλου.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Μιχάκης έχει καταθέσει προσφυγή σε βάρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη. Και ο τελευταίος έχει καταθέσει προσφυγή σε βάρος του Δημήτρη Μιχάκη.

Αναλυτικότερα, ο Δημήτρης Μιχάκης ζητάει να απαγορευθεί η χρήση της επωνυμίας “Έλληνες” από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ακόμη, ο Δημήτρης Μιχάκης ζητάει να αφαιρεθεί η επωνυμία “Έλληνες” από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου άλλου έχει αναρτηθεί ή δημοσιευθεί από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και ο ιδρυτής του “Εθνικού Κόμματος Έλληνες” με ανακοίνωσή του στα μέσα ενημέρωσης να αναγνωρίσει ότι το κόμμα “Έλληνες” υφίσταται από το έτος 2012 με ιδρυτή τον Δημήτρη Μιχάκη.

Την ίδια στιγμή, ο Ηλίας Κασιδιάρης επικαλείται ότι το κόμμα “Έλληνες” έχει σήμα που προσιδιάζει με αυτό της Βεργίνας, ότι δεν έχει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα και κατά συνέπεια είναι προσχηματική η δήλωση συμμετοχής του στις εκλογές και τέλος ότι δεν έχει τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία 200 υπογραφές.