Ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια Ηρακλείου οδηγείται ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα ανήλικο αγόρι από το 2020 μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Ο ίδιος λέει ότι δεν γνώριζε το παιδί.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, έχουν αναρτηθεί πανώ διαμαρτυρίας από μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο. Μοιράζοντας φυλλάδια, δηλώνουν την αντίδρασή τους στην υπόθεση που συντράραξε την τοπική κοινωνία την περασμένη εβδομάδα.

Ο 66χρονος λυράρης, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της γεννετήσιας περάξης με ανήλικο, της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση και της οπλοκατοχής. Όπως κατηορείται, για μια τριετία από το 2020 ως πρόσφατα, βίαζε το ανήλικο θύμα υπό καθεστώς απειλών και τραβούσε φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες.

Τρία τουλάχιστον άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας γιαγτρός, φέρεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον ανήλικο, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα που όπως καταγγέλει το παιδί, ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

Συγκλονίζει το μήνυμα του 15χρονου – «Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος»

Τέσσερις διαφορετικές καταθέσεις παρουσία παιδοψυχολόγου χωρίς αντιφάσεις, έδωσε το 15χρονο παιδί, που από τα 11 του φέρεται, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του 66χρονου.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος κ Γεώργιος Κοκοσάλης, μεταφέροντας όσα του είπε το παιδί και η μητέρα του. Ο 15χρονος δηλώνει σήμερα λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά, που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην θέση του να σπάσουν την σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους… Να νικήσουν τον φόβο τους και να λυτρωθούν.

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν !», είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο 15χρονος.

Η μητέρα του ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά. «Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», λέει η μητέρα του θύματος.

Το χρονικό

Ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε το 11χρονο τότε, αγόρι, από το 2018. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται παράλληλα να φωτογράφιζε το παιδί είτε γυμνό, είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων “ψώνιζε” πελάτες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του ανήλικου αγοριού, ο 66χρονος είχε κληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ασφάλεια Ηρακλείου για ανωμοτί κατάθεση για υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κορίτσι.