Επειτα από τις απολύσεις κορυφαίων στελεχών που εργάζονταν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο... μάνατζερ πρόεδρος βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του. Είναι τέτοιος ο αναβρασμός μεταξύ των επαγγελματικών στελεχών, αλλά και όσων εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ, που τα σχόλια στα γκρουπ των διαφόρων εφαρμογών δίνουν και παίρνουν. Για να διαχειριστεί την κατάσταση βγήκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, η οποία δήλωσε με κατευναστική κατεύθυνση ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του κόμματος, τα οποία είναι οριακά. Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε το σπίτι μας, ούτως ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε».

Για την απόλυση Γιώργου Τσίπρα, η Βούλα Κεχαγιά είπε ότι «δεν ήταν αιτία η συνέντευξη που έδωσε για τη λύση της σύμβασής του», συμπληρώνοντας ότι «στα τέλη Φεβρουαρίου ο Γιώργος Τσίπρας αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντά του ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θάνο Μωραΐτη διότι επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο Γιώργος Τσίπρας είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για χρονικό διάστημα ενός μήνα, προκειμένου να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του αυτό ικανοποιήθηκε από το κόμμα. Και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες μέχρι τις ευρωεκλογές».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το συνολικότερο μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό. Δεν μπορεί ένα στέλεχος να αμείβεται την ώρα που ο αντικαταστάτης του ακόμα δεν έχει λάβει αμοιβή». Και εκεί που τα πράγματα πήγαν να ηρεμήσουν, βγήκε ο Γιάννης Ραγκούσης και ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η μισθοδοσία όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ... Μύλος!

Γιώργος Τσίπρας: «Και επικίνδυνοι και πολύ λίγοι»

Νέο γύρο αντιπαράθεσης είχαμε για την απόλυση του Γιώργου Τσίπρα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τις... εξηγήσεις της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά. Σε ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρει: «Σχετικά με τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου κ. Βούλας Κεχαγιά. Ολα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για "αργομισθία", για δήθεν αίτημά μου για "κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία", για δήθεν αίτημά μου για "ασφαλιστική κάλυψη" κ.λπ., είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του "νέου ΣΥΡΙΖΑ" της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία. Είμαι εσωκομματικά "κομμένος" εδώ και πολλούς μήνες, όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους "Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!". Εκεί καταντήσαμε. Το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Οτι το "κόψιμό" μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Οτι αυτή η επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθέναν κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ λίγοι».