Στο πλαίσιο των δράσεών του, «Με τους Πολίτες για τους Πολίτες», ο βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος επισκέφτηκε σήμερα τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στο Μαρούσι. Ενημερώθηκε από τον Διοικητή Αντιπύραρχο κ. Γεώργιο Πετρόπουλο και συζήτησε με τους πυροσβέστες του Σταθμού για την κατάσταση που δημιούργησαν στην, πράγματι ευρύτατη, περιοχή ευθύνης τους οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Τα στελέχη και το προσωπικό του Σταθμού επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να ανταποκρίνονται, κάνοντας το ανθρωπίνως δυνατόν, στις εκατοντάδες έκτακτες καταστάσεις και στις κλήσεις για αρωγή και βοήθεια. Σκοπός τους να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή, την δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Ο κ. Κουμουτσάκος τους ανέφερε ότι στην όλο και δυσκολότερη αποστολή τους λόγω των ακραίων συνθηκών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, έχουν δίπλα τους την Πολιτεία και, κυρίως, την αγάπη των πολιτών. Είναι γενική η αναγνώριση του μεγέθους της πρόκλησης που αντιμετωπίζει και των προσπαθειών που καταβάλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι άνθρωποί της.

 

Εξέφρασε την ελπίδα αλλά και την βεβαιότητά του ότι το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα βελτιώσει και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο με μέσα και προσωπικό  την τόσο κρίσιμη αυτή υπηρεσία του κράτους. Ειδικά στην εποχή αυτή των κλιματικών κρίσεων οι πολίτες θα έχουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία όλο και περισσότερο ανάγκη. Γιαυτό η αρωγή της Πολιτείας είναι απαραίτητη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή έχει μετατρέψει τις κρίσεις σε κανονικότητα. Οι πολίτες προσβλέπουν στο κράτος για την αντιμετώπισή τους. Και το κράτος οφείλει να ανταποκριθεί. Οι πολίτες από τη μεριά τους, οφείλουν να φέρονται ως υπεύθυνοι πολίτες. Η συνεργασία πολίτη και κράτους είναι ζωτικά απαραίτητη. Τον πρώτο λόγο όμως έχει το κράτος. Όχι μόνο να δρα αποτελεσματικά, αλλά και να διαπαιδαγωγεί. Τελικά όλα είναι ζήτημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης».