Νέες διαστάσεις λαμβάνει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, παρά τις πιέσεις της Δύσης για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων. Drone της Χεζμπολάχ έπληξε κτίριο στην Καισάρεια στο κεντρικό Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται  κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η ιδιωτική κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, ήταν στόχος ενός επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τον Λίβανο.

Η Χαμάς απορρίτει κάθε ενδεχόμενο απελευθέρωσης των ομήρων, όσο το Τελ Αβίβ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η σημερινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτιμάται ως απόπειρα απάντησης από τη Χεζμπολάχ στα ισραηλινά χτυπήματα.

ΝΥΤ: Από σφαίρα στο κεφάλι ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ

Ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, σκοτώθηκε από σφαίρα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι, αναφέρουν, οι New York Times, επικαλούμενοι τον ιατροδικαστή που ήταν επικεφαλής της νεκροψίας στο Ισραήλ.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκαλεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κυρίως όσον αφορά την ακριβή στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και το ποιός πυροβόλησε.

Ο αρχηγός της Χαμάς είχε τραυματισθεί αρχικά στον πήχη του δεξιού χεριού κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες και τύλιξε ένα ηλεκτρικό καλώδιο γύρω από το μπράτσο του, το οποίο δεν ήταν αρκετά σταθερό, καθώς ο πήχης του είχε διαλυθεί, ενώ στη συνέχεια σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι, όπως ανέφερε στους New York Times ο διευθυντής του ισραηλινού ινστιτούτου ιατροδικαστικής Τσεν Κούγκελ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούσαν τις τελευταίες εβδομάδες μέσα στη συνοικία Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα, έπειτα από πληροφορίες για πιθανή παρουσία εκεί υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χαμάς. Ο Γιαχία Σινουάρ κρυβόταν μέσα σε χώρους τους οποίους ήδη είχε επιθεωρήσει ο ισραηλινός στρατός, αλλά δεν γνώριζε πως ήταν εκεί.

Ο ισραηλινός στρατιωτικός διευκρίνισε ότι ο αρχηγός της Χαμάς είχε επάνω του ένα πιστόλι και 40.000 σεκέλ (περίπου 10.000 δολάρια).

Ισραήλ: Ανησυχία για εκδικητική θανάτωση ομήρων

Το Τελ Αβίβ εκφράζει την ανησυχία του ότι η Χαμάς θα μπορούσε να σκοτώσει ομήρους για να εκδικηθεί την εξόντωση του Γιάχια Σινουάρ,σύμφωνα με το τηλεοπτικό Κανάλι 12. Προσθέτει μάλιστα ότι η συνεδρία που είχε συγκαλέσει το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επικεντρώθηκε στις προσπάθειες αποτροπής των εκδικητικών δολοφονιών ομήρων. Εν τω μεταξύ, αναφέρεται πως η σορός του Γιάχια Σίνουαρ, η οποία φυλάσσεται σε μυστική τοποθεσία ενδέχεται να γίνει διαπραγματευτικό χαρτί στις συνομιλίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.