Στο υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός: Επί τάπητος , αξιολόγηση,αποκρατικοποιήσεις,«κόκκινα» δάνεια και προϋπολογισμός

22

Στη μια μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στο υπουργείο Οικονομικών σε σύσκεψη με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, δύο 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και λίγο πριν την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα για τη διαπραγμάτευση της τέταρτης αξιολόγησης, με βασικό θέμα τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020.

Με την αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του χρέους προς το ΔΝΤ, το Δημόσιο θα κερδίσει περίπου 2,6 ποσοστιαίες μονάδες ή, όπως είπε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, το όφελος από τόκους θα είναι κοντά στα 75 εκατ. ευρώ.

Στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εκτιμούν ότι η εκκρεμότητα αυτή θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου και η οφειλή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα πέσει μέσα στο 2020 κάτω από τα 5 δισ. ευρώ, ενώ η πλήρης εξόφληση θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Σήμερα θα συζητηθούν επίσης , οι αποκρατικοποιήσεις, τα «κόκκινα» δάνεια, το επιτυχές κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης και η σύνταξη του κρατικού προϋπολογισμού του 2020.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr