Στο Νταβός της Ελβετίας  θα παρευρεθεί σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμετέχοντας στις διήμερες εργασίες της ετήσιας συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στέλνοντας έτσι διεθνώς το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει, και είναι σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά αποτελώντας πλέον μια χώρα φιλική και με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και περιβάλλον για μεγάλες επενδύσεις.

Ψηλά στην αντέντα του πρωθυπουργού βρίσκεται ο στόχος της προσέλκυσης επενδύσεων, καθώς και η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα.

Αλλωστε τα μηνύματα που λαμβάνει η κυνέρνηση είναι ότι χώρα μας πλέον θεωρείται από πολλούς ως πυλώνας σταθερότητας και σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών, σε μια εποχή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις

Το απόγευμα  ο κ. Μητσοτάκης θα έχει μπαράζ συναντήσεων με επιχειρηματίες, διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των επαφών του, θα αναδείξει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διαχείρισης αλλεπάλληλων κρίσεων, τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας.

Στο Νταβός βρίσκεται ήδη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν «πρόσθετα μέτρα λόγω του υψηλού πληθωρισμού, αλλά βραχυπρόθεσμα μέτρα, όχι μόνιμες παρεμβάσεις έτσι ώστε να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».