Στο νησί Γκουάμ μετακινούν οι ΗΠΑ τα βομβαρδιστικά B-2. Πρόκειται για την στρατιωτική βάση που έχουν στον Ειρηνικό Ωκεανό οι ΗΠΑ. Όπως μετέδωσε το Reuters, Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν συνδέονται με τη σύγκρουση Ισραήλκαι Ιράν, η οποία συνεχίζεται για ένατη ημέρα, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την Τεχεράνη σε δύο εβδομάδες. Οι αξιωματούχοι ούτε έδωσαν λεπτομέρειες, ενώ ένας ανέφερε ότι δεν υπάρχει εντολή για τη μετακίνηση των βομβαρδιστικών πέρα από το Γκουάμ.

Όπως εξηγεί το Reuters, τα B-2 μπορούν να μεταφέρουν το αμερικανικό GBU-57 Μαζικός διαπερατής πυρομαχικών (Massive Ordnance Penetrator) βάρους 30.000 λιβρών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους σε μεγάλο βάθος υπογείως.

Με αυτά τα δεδομένα, το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει την πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό του Ιράν.