Το Λονδίνο θα επισκεφθεί η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου με σκοπό να ενημερώσει Έλληνες εκλογείς που διαβιούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Αναλυτικά, η Νίκη Κεραμέως θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση Ελλήνων εκλογέων για το νέο νόμο, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέσω επιστολικής ψήφου, στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Hellenic Centre, στο Λονδίνο στις 6:00 μ.μ. τοπική ώρα Αγγλίας (8 μ.μ. ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμοhttps://www.youtube.com/watch?...

Στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού για την ενημέρωση των Ελλήνων εκλογέων της Βρετανίας γύρω από τα θέματα της επιστολικής ψήφου, θα προηγηθεί συνάντηση της υπουργού με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Βρετανία, κ. Ιωάννη Τσαούση καθώς και με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, υπέρτιμο και έξαρχο Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, κ. Νικήτα Λιούλια.