Στο “κόκκινο” οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

10
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο κόκκινο βρίσκονται νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση με την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα.

Ήδη οι κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό του «Γ. Παπανικολάου» γέμισαν, όπως λέει στο MEGA ο Ιωάννης Κιουμής, καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξολογίας στο νοσοκομείο. Ο ίδιος σημείωσε ότι κλίνες ΜΕΘ για Covid υπάρχουν πλέον μόνο σε άλλα νοσοκομεία της πόλης. «Οι εφεδρείες αυτές δεν είναι απεριόριστες, αλλά είναι ικανές να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παραμενει ελεύθερη στο Παπανικολάου μία ΜΕΘ για γενικά περιστατικά. Αν γεμίσει και αυτή, τότε οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, «κανένας ασθενής δεν θα μείνει στο δρόμο» όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

O ίδιος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό να μεταφέρονται ασθενείς από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των δημόσιου συστήματος υγείας. Ίσως να πρόκειται για μια αναγκαία ρύθμιση, είπε.

Ως προς την πορεία της πανδημίας, επισήμανε ότι εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν εμφανίσουν μια πραγματική και διαρκή ελάττωση, τα περιθώρια θα στενέψουν ως προς το σύστημα υγείας. «Ελπίζω να υποχωρήσει η πανδημία» είπε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr