Επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της οργάνωσης του έργου που πρέπει να παραχθεί σε κρίσιμους για την καθημερινότητα των πολιτών τομείς.

Είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις του στα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού γίνεται ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, με το οποίο αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην άσκηση εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και είτε ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, είτε βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα των εκλογών.

Στους στόχους του υπουργείου για την τετραετία περιλαμβάνονται η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει το δημόσιο προς τον Έλληνα πολίτη, η ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένες προσλήψεις με βάση τις διαπιστωμένες ανάγκες του κράτους, η στοχοθεσία και διαρκής επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων και η περαιτέρω ψηφιοποίηση σημαντικών υπηρεσιών και διαδικασιών του δημοσίου. Όπως έχει σημειώσει και η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, στο επίκεντρο είναι και το ζήτημα της κατανομής των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, αποκεντρωμένων διοικήσεων, περιφερειών και δήμων, στο πλαίσιο της λεγόμενης πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.