Στο αρχείο η υπόθεση με το πόθεν έσχες της Μαρέβας

by Manifesto

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση του ελέγχου του πόθεν έσχες της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς οι εξηγήσεις που είχε παράσχει για τα περιουσιακά της στοιχεία κρίθηκαν επαρκείς και οι κινήσεις της σύννομες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tomanifesto.gr, η υπόθεση, με εισήγηση της Αννας Ζαίρη (επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) είχε κλείσει από τον περασμένο Μάιο, μετά από δεκαετή έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών, αλλά κάποιοι την κρατούσαν “ανοιχτή” για ευνόητους λόγους. Όλοι οι δικαστικοί διαπίστωσαν ότι όλα ήταν απολύτως νόμιμα. Σημειώνεται ότι η κυρία Γκραμπόφσκι ελεγχόταν για δήλωση πόθεν έσχες του 2015, στο οποίο περιλαμβανόταν και η αγορά του σπιτιού του Βολτέρου στο Παρίσι.

Από το σύνολο των μελών της Επιτροπής, στην οποία συγκαταλέγονται από Αρεοπαγίτη μέχρι και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μόνον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, διαφώνησε με την αρχειοθέτηση, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα, όπως μετέδωσε ο Σκάι.

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα