Στο αρχείο η υπόθεση με το πόθεν έσχες της Μαρέβας: Η επιτροπή της Βουλής έκρινε επαρκείς και σύννομες τις κινήσεις της

318
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Βουλή: Στο αρχείο από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες η υπόθεση Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση του ελέγχου του πόθεν έσχες της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς οι εξηγήσεις που είχε παράσχει για τα περιουσιακά της στοιχεία κρίθηκαν επαρκείς και οι κινήσεις της σύννομες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tomanifesto.gr, η υπόθεση, με εισήγηση της Αννας Ζαίρη (επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) είχε κλείσει από τον περασμένο Μάιο, μετά από δεκαετή έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών, αλλά κάποιοι την κρατούσαν “ανοιχτή” για ευνόητους λόγους. Όλοι οι δικαστικοί διαπίστωσαν ότι όλα ήταν απολύτως νόμιμα. Σημειώνεται ότι η κυρία Γκραμπόφσκι ελεγχόταν για δήλωση πόθεν έσχες του 2015, στο οποίο περιλαμβανόταν και η αγορά του σπιτιού του Βολτέρου στο Παρίσι.

Από το σύνολο των μελών της Επιτροπής, στην οποία συγκαταλέγονται από Αρεοπαγίτη μέχρι και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μόνον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, διαφώνησε με την αρχειοθέτηση, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα, όπως μετέδωσε ο Σκάι.

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr