Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή δημοπρασία δεκαετών και δεκαπενταετών ομολόγων που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Το ελληνικό δημόσιο άντλησε 400 εκατ. ευρώ ενώ οι προσφορές έφθασαν τα 2,187 δισ. ευρώ. 

Παρά την άνοδο των επιτοκίων η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,98%, δηλαδή σε χαμηλότερο επίπεδο από το κουπόνι του ομόλογου (4,25%) που είχε επιτευχθεί στις 24 Ιανουαρίου. Η απόδοση του δεκαπενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,14%.

Με την σημερινή έκδοση το ποσό που έχει αντλήσει το Ελληνικό Δημόσιο από τις αγορές από την αρχή του έτους φθάνει τα 6,7 δισ. ευρώ, πολύ κοντά στον ενδεικτικό στόχο των 7 δισ. ευρώ που έχει τεθεί για 2023. Υπενθυμίζεται ότι το 2022 το δημόσιο άντλησε από τις αγορές περίπου 8.3 δισ. ευρώ.

H σημερινή έξοδος στις αγορές και τα θετικά της αποτελέσματα, παρόλο που η χώρα βρίσκεται μόλις τέσσερεις ημέρες πριν από τις εκλογές, καταδεικνύει ότι το θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά παραμένει αδιατάρακτο. Την Τρίτη, μάλιστα, το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο (1,65%) των τελευταίων δώδεκα μηνών.