Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει  σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης της σημερινής Συνεδρίασης είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ασφάλεια στη Νότια Γειτονία εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον στις 9-11 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παραστεί, στη συνέχεια, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής 'Αντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken), επ' αφορμή της 75ης επετείου ίδρυσης του ΝΑΤΟ.

Αύριο Πέμπτη, 4 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί σε ειδική τελετή για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γεραπετρίτης, στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα (Dmytro Kuleba).

Ο υπουργός Εξωτερικών, τέλος, θα παραστεί στη Συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ με τους εταίρους του Ινδο-Ειρηνικού, ήτοι Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Νέας Ζηλανδίας και Νότιας Κορέας, παρουσία και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Josep Borrell.