Για τις 22:30 ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον. 

Η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να επισφραγίσει την παράταση του θετικού κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών. Όπως είπε άλλωστε ο πρωθυπουργός στη συζήτησή του με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, στο πλαίσιο του Council of Foreign Relations «οι αναθεωρητικές απόψεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει, έχουν γίνει θετικά βήματα όσον αφορά τις υπερπτήσεις και το μεταναστευτικό. Περάσαμε δύσκολες στιγμές τρία χρόνια, όμως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε ότι ορισμένες από τις θεμελιώδεις τουρκικές θέσεις όσον αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν αλλάξει. Το γεγονός ότι είχαμε δεκαέξι μήνες ησυχίας, όσον αφορά στο να μην έχουμε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ότι συνεργαζόμαστε καλύτερα σε θέματα μετανάστευσης, ότι στην πραγματικότητα έχουμε κάνει μια συμφωνία που επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες να ταξιδεύουν στην νησιά του Αιγαίου και να πάρουν τη βίζα τους πολύ γρήγορα, είναι μερικά θετικά βήματα. Σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις εντός του ΝΑΤΟ, αυτό είναι κάτι που κινεί τη βελόνα προς μια θετική κατεύθυνση». 

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού πριν τη συνάντηση με τον Ερντογάν περιλαμβάνει συνάντηση με τους Ελληνοαμερικανούς βουλευτές του Κογκρέσου, μια συζήτηση με Νάντια Σάντλοου στο πλαίσιο NATO Public Forum και, φυσικά, τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στον Λευκό Οίκο όπου θα παρακαθήσει σε κοινωνικό δείπνο με τον Τζο Μπάιντεν και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ.