Στις 6 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κρατική τηλεόραση, η οποία μαγνητοσκοπείται το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, που έχει απασχολήσει εκτενώς την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Με την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα θα ανοίξει κι επίσημα η δημόσια διαβούλευση για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία έχει ανοίξει ανεπίσημα εδώ και καιρό, με διάφορους βουλευτές να έχουν τοποθετηθεί ήδη επί του θέματος, βεβιασμένα βέβαια, καθώς δεν υπάρχει ακόμη κάποιο νομοσχέδιο έτοιμο. Σήμερα η συζήτηση θα ξεκινήσει επίσημα με τις συνισταμένες που θα θέσει σε ένα πρώτο σχέδιο ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, η ατζέντα της συνέντευξης θα περιλαμβάνει όλα τα φλέγοντα ζητήματα, όπως η ακρίβεια, αλλά και οι νέες μεταρρυθμίσεις που έρχονται για τη ρύθμιση του μεγάλου ζητήματος των αυθαιρέτων. Ακόμη η συζήτηση θα περιλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τις διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού, καθώς και τα στοιχήματα των νέων υπουργών, όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.