Στις 14 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και εποπτείας. Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος 'Ασκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ).

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής διατύπωσης η υφυπουργός Ανάπτυξης 'Αννα Μάνη Παπαδημητρίου, σήμερα είχε συνάντηση με τα στελέχη της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας ενόψη των ανακοινώσεων και των αλλαγών που σηματοδοτεί το νέο ολοκληρωμένο συστημα.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός αναφέρει στην ανάρτησή της:

«Με τα στελέχη μας της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνάντηση εργασίας, ενόψει της επίσημης παρουσίασης της ψηφιακής πλατφόρμας του ΟΠΣ-ΑΔΕ που θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας, συστηματικής και σημαντικής προσπάθειας των υπηρεσιών μας, η οποία στοχεύει στην απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και ελέγχων των επιχειρήσεων.

Οι αλλαγές που φέρνει η πλατφόρμα ΟΠΣ-ΑΔΕ είναι σημαντικές:

- Ενιαίο σημείο επαφής για την υποβολή αιτήσεων και τη διακίνηση εγγράφων ηλεκτρονικά.

- Παρακολούθηση αιτήσεων σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας τις καθυστερήσεις.

- Ψηφιοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, μειώνοντας το διοικητικό βάρος για τις επιχειρήσεις.

- Καλύτερη εποπτεία και έλεγχοι για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα και τις κανονιστικές διατάξεις.

Με το ΟΠΣ-ΑΔΕ επιχειρούμε ένα ακόμη ισχυρό «χτύπημα» στη γραφειοκρατία και ενισχύουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».