Η «Uber Arena» ανοίγει τις πόρτες της και το μπασκετικό κοινό ανυπομονεί για την τελική αναμέτρηση της Euroleague, στο Βερολίνο: Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκός στις 9 το βράδυ θα παλαίψουν για τον τίτλο.  Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με στόχο να ράψει το 7ο αστέρι της ιστορίας του, ενώ η «βασίλισσα» θέλει το 12ο τρόπαιό της και το πρώτο ευρωπαϊκό back-to-back ύστερα από εκείνο της Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν. Και αυτό που σίγουρα δεν θέλουν οι πράσινοι είναι να βρεθούν... με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι Μαδριλένοι φημίζονται για τον βομβαρδισμό με καλάθια και την επίτευξη διψήφιας διαφοράς από τον αντίπαλο.

Το «τριφύλλι» έχει αποδείξει φέτος πως μπορεί να κινηθεί σε... υψηλά παραγωγικά επίπεδα, 82,2 πόντους ανά ματς κατά μέσο όρο.

Άλλωστε, όταν διαθέτεις στη... φαρέτρα σου δύο από τους κορυφαίους γκαρντ της Euroleague, έχεις αυξημένες πιθανότητες να βρεις επιθετικές λύσεις κόντρα σε οποιονδήποτε. Ο Σλούκας έχει 12,4 πόντους και 5,6 ασίστ ανά αγώνα, με τον Ναν να συμπληρώνει 15,9 πόντους και 3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο τελικός αποτελεί πλέον ένα ευρωπαϊκό «κλάσικο» παιχνίδι με τις δύο ομάδες, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό να έχουν «πλούσια» ατζέντα αγώνων μεταξύ τους. Οι Μαδριλένοι κρατούν το σχετικό πλεονέκτημα, με 25-12 νίκες.

Αντιφατική ήταν η φετινή εικόνα στα παιχνίδια των δύο μονομάχων. Στον Α' Γύρο η ομάδα του Τσους Ματέο πέρασε εντυπωσιακά από το ΟΑΚΑ (78-90), αλλά στο "WiZinki Center" οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης είχαν «απάντηση» (86-97). Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ματίας Λεσόρ είχε κάνει μια σπουδαία εμφάνιση με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Κέντρικ Ναν (17 πόντοι, 7 ασίστ) και τον Κώστα Σλούκα (16 πόντοι, 6 ασίστ) να τον ακολουθούν.

Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της σε Final Four, η ελληνική ομάδα μπάσκετ με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους (6 κατακτήσεις σε επίπεδο Euroleague) είναι ξανά στον τελικό και το βράδυ της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει, μετά τη νίκη της με 73-57 επί της Φενέρμπαχτσε, τον 7ο τίτλο της ιστορίας της.