Την έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛ.ΔΥ.ΚΟ), στο Στρατόπεδο «Film City» στην Πρίστινα επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επισκέψεώς τους, ήταν παρούσα η Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στην Πρίστινα, Ευγενία Μπλέτα.
Ο Αντιπρόεδρος, μετά την ενημέρωσή του από τη διοίκηση της Ελληνικής Αποστολής, απηύθυνε χαιρετισμό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αφού ευχήθηκε για το Νέο Έτος και μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επεσήμανε ότι, η συνεχής παρουσία για 21 χρόνια, από το καλοκαίρι του 1999, του Ελληνικού Τμήματος στο Κοσσυφοπέδιο, αποτελεί μήνυμα ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, τόνισε τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αποστολής για την προβολή της σημαίας μας, έξω και πέρα από τα ελληνικά σύνορα.
Υπογράμμισε την εξαιρετική εικόνα και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού της Ελληνικής Δύναμης, καθώς αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με ιδιαίτερα θετικά σχόλια και απονομή ευσήμων από τη διοίκηση της Συμμαχικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου, για την εκτέλεση των καθηκόντων του με αξιοπιστία προς υποστήριξη του σκοπού της KFOR.
Παράλληλα, κάλεσε το προσωπικό να συνεχίσει να προάγει τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, σε κάθε ενέργειά του (ατομικά και υπηρεσιακά), εκπέμποντας μήνυμα –ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο- ότι, η χώρα μας είναι δυνατή και αποφασιστική για τα εθνικά της συμφέροντα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, συναντήθηκαν με τον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης που τελεί υπό την ηγεσία του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), Kosovo Force (KFOR), Major General Michele Risi και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Τέλος, οι κ.κ. Πικραμμένος και Στεφανής μετέβησαν οδικώς στην Ιερά Μονή Σοκόλιτσα (Socolica) στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό μοναστήρι του 14ου αιώνα από την Ηγουμένη, αγιογράφο και καθηγήτρια, Μητέρα Μακαρία.