Έντονη κινητικότητα στην κινεζική αγορά παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Έλον Μασκ. Σήμερα ο δισεκατομμυριούχος είχε συνομιλίες για τα οχήματα νέας γενιάς με τον Κινέζο υπουργό Βιομηχανίας, όπου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, θέλει να συνεχίσει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές του.

Ο Μίστερ Τεσλα, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, μία χώρα στρατηγικής σημασίας για την Tesla καθώς είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως ηλεκτρικών οχημάτων. Μετά την άφιξή του στο Πεκίνο,την Τρίτη, ο Μασκ συναντήθηκε και με τους υπουργούς Εξωτερικών, και δείπνησε με τον Ζενγκ Γιουκούν, τον πρόεδρο του κορυφαίου προμηθευτή μπαταριών CATL. Η Tesla και η CATL δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα του Reuters για να σχολιάσουν σχετικά. Ούτε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι δύο άνδρες "αντάλλαξαν απόψεις για την ανάπτυξη νέων ενεργειακών οχημάτων και έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων", διευκρίνισε το κινεζικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Από τις συνομιλίες που είχαν δεν αποκαλύφθηκε καμία άλλη λεπτομέρεια και εκπρόσωποι της Tesla δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αιτήματα του AFP να σχολιάσουν σχετικά.

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων και υβριδικών οχημάτων διπλασιάστηκαν στην Κίνα το 2022 και αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τέταρτο των πωληθέντων οχημάτων, ένα πρωτόγνωρο επίπεδο, σύμφωνα με την Κινεζική Ομοσπονδία Κατασκευαστών ΙΧ Οχημάτων (CPCA).

Η υποστήριξη της κυβέρνησης στα ηλεκτρικά οχήματα, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών, επέτρεψε στις κινεζικές επιχειρήσεις να κυριαρχήσουν στην εσωτερική τους αγορά, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.