Μία φορά μπορεί να είναι παρεξήγηση. Δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες αρχίζει και γίνεται πολιτική τάση. Μετά τον Γιώργο Σιακαντάρη, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας της ΕΛ.Α.Σ. με τη ΝΔ υπό συνθήκες ανάλογες με εκείνες της Γερμανίας, ήρθε τώρα και η Νεκταρία Αγγελάκη να αποφύγει τον κατηγορηματικό αποκλεισμό.
Όταν ρωτήθηκε αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα μπορούσε να συνεργαστεί και με άλλες δυνάμεις πέραν του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι «δεν πρέπει να προτρέχουμε» και παρέπεμψε στο αποτέλεσμα των εκλογών. Με άλλα λόγια, ούτε «ναι» είπε ούτε όμως και το αυτονόητο «όχι» που θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο της ΝΔ.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στην πρώτη περίπτωση η ΕΛ.Α.Σ. έσπευσε να εξηγήσει περίπου ότι ο Σιακαντάρης δεν εκπροσωπούσε το κόμμα, παρότι είχε ανακοινωθεί μεταξύ των 400 μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Τώρα το ίδιο επιχείρημα δυσκολεύει κάπως, αφού η Αγγελάκη είναι αναπληρώτρια τομεάρχης.
Και κάπου εδώ αρχίζει να δημιουργείται ένα μικρό πρόβλημα. Γιατί όταν χρειάζεται κάθε τόσο διευκρίνιση για το τι εννοούσε κάποιο στέλεχος, ίσως το θέμα να μην είναι μόνο τι κατάλαβαν οι δημοσιογράφοι. Ίσως στην ΕΛ.Α.Σ. να μην έχουν αποφασίσει ακόμη ποιον ακριβώς θέλουν να αποκλείσουν και ποιον θέλουν να κρατούν πρόχειρο για την επομένη των εκλογών.