Έχοντας σηκώσει τη ρομφαία της… κάθαρσης ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά πέφτει στο λάκκο που σκάβει για τους άλλους. Οι υποθέσεις Φλαμπουράρη και Γεροβασίλη και η συμμετοχή τους σε εταιρείες που είχαν συμβάσεις και έπαιρναν έργα απο το δημόσιο επανέρχονται στο προσκήνιο με τον Αλέξη Τσίπρα και την Κουμουνδούρου να εξακολουθούν να σιωπούν.

Τηρώντας την ίδια γραμμή που ακολούθησαν και όταν έγιναν οι αποκαλύψεις για το ασυμβίβαστο δύο κορυφαίων στελεχών και υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην αξιωματικη αντιπολίτευση σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στις αναφορές που έγιναν πρόσφατα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου σχετικά με τις σχέσεις των δύο στελεχών με το δημόσιο.

Η υπόθεση Φλαμπουράρη

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αποκαλούμενος και μέντορας του Αλέξη Τσίπρα απασχόλησε με την υπόθεσή του την επικαιρότητα το 2015, με την τότε κυβέρνηση να πετά την μπάλα στην εξέδρα και τον τότε πρωθυπουργό να δηλώνει πως δεν υπάρχει θέμα αναφορικά με τον στενότερο συνεργάτη του.

Τι είχε συμβεί; Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας, της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ που έπαιρνε έργα του δημοσίου. Τον Μάιο του 2015 πήρε έργο ύψους 3,9 εκατ. Ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με πρόβλεψη αποπληρωμής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και με καταγγελίες που έκαναν λόγο τότε για έλλειψη φορολογικής ενημερώτητας.

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητα και ο Αλεκος Φλαμπουράρης αφού αρχικά είχε παραδεχθεί πως ήταν μέτοχος στην εταιρεία στη συνέχεια δήλωσε πως δεν ήταν πλέον. «Δεν είμαι μέτοχος στην εταιρεία και έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου. Δεν είμαι τίποτε, είμαι ένας κοινός θνητός» είχε υποστηρίξει και παρουσίασε έγγραφα που όμως προκάλεσαν νέα ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι όταν έμαθε πως θα γίνει υπουργός:

1 Κατέθεσε το πτυχίο του στο ΤΕΕ

2 Υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης

3 Μεταβίβασε το 50% των μετοχών του στον τότε συνέταιρό του Ιωάννη Κοταρρίδη. Αυτό έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό και όχι με συμβολαιογραφικό έγγραφο όπως απαιτείται. (ουδείς γνωρίζει πως έγινε η μεταβίβαση του υπολοίπου 50%)

Τα παραπάνω έγινα όπως μετέπειτα υποστήριξε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στις 26 Ιανουαρίου. Τότε επικυρώνεται και το γνήσιο των υπογραφών στο ιδιωτικό συμφωνητικό. Πού: Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην Κατεχάκη, και πιο συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Οικονομικών, Κλάδος Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής παρουσία αστυνομικού συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ. Η δέ διόρθωση του μετοχολογίου που είχε γίνει με μπλάνκο εξακολουθεί να αποτελεί μια πρωτοτυπία που δεν έχει ξεπεραστεί.

Η αγαπημένη φράση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως κάποιος «πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη» θα μπορούσε να αποτυπωθεί άνετα στην περίπτωση αυτή. Τα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη αναπάντητα. Σίγουρα πάντως το ασυμβίβαστο δεν αγγίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΔΙΑΤΜΗΣΗ είχε μια ανοδική πορεία μέχρι και το 2018 έτος κατά το οποίο αυξήθηκε κατά 159,38% ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2017.

Η Όλγα Γεροβασίλη

Η περίπτωση της Όλγας Γεροβασίλη διαφορετική. Εν τούτοις με βάση όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει αποπεμφθεί και να έχει εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος αν και τελικά μάλλον αυτά ισχύουν για τα στελέχη των υπολοίπων κομμάτων

Το 2012 η Όλγα Γεροβασίλη εξελέγη βουλευτής όπως και το 2015, τον Ιανουαριο της πρώτης φοράς Αριστερά. Διατηρούσε όμως την ιδιότητα του εταίρου στην ομόρρυθμη εταιρεία «ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΕ». Και αυτό μέχρι τον Ιούλιο του 2015, όταν μεταβίβασε το μερίδιό της στο γιό της.

Οπως έγραφε τότε η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», το ακτινοδιαγνωστικό αυτό κέντρο είχε συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και με το δημόσιο νοσοκομείο της Άρτας,.

Η ίδια δεν είχε διαψεύσει το δημοσίευμα. Είχε όμως επιχειρήσει να δείξει ότι δεν παραβίασε το Σύνταγμα διότι ο κάθε ένας θα μπορούσε να έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, ενδεχομένως και με το δημόσιο νοσοκομείο Άρτας και ως εκ τούτου δεν υπήρχε ασυμβίβαστο, παραγνωρίζοντας πως αυτό ισχύει για τις περιπτώσεις βουλευτών που μετέχουν σε εταιρείες οι οποίες έχουν σχέση με το Δημόσιο.

Καμία απάντηση από τον Τσίπρα

Αν και το θέμα τέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Οπως κινήθηκε δηλαδή την περίοδο που είδαν το φως της δημοσιότητας τα παραπάνω στοιχεία επέλεξε τη σιωπή, τη στιγμή κατά την οποία επιχειρεί να εγείρει θέμα για την ηθική της κυβερνώσας παράταξης, πετώντας λάσπη προς κάθε κατεύθυνση και για κάθε ζήτημα.

Την πρακτική αυτή την έχει ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατ επανάληψη. Έχουν αφήσει άλλωστε ιστορία οι απαντήσεις που έδινε και ο Αλέξης Τσίπρας για κάθε ζήτημα που ανέκυπτε επί πρωθυπουργίας του: «Δόθηκαν απαντήσεις, το θέμα έχει λήξει»