Αδιόρθωτος ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα επέμεινε πως εκφράστηκε με ειλικρίνεια και δεν είπε κάτι έξω από την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν μετανιώνει γιατί, όπως είπε, όταν ζεις την κραυγή αγωνίας ανθρώπων που χάνονται αβοήθητοι και συμμετέχεις, συμπάσχεις. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, φίλοι, συγγενείς.

Όπως αποκάλυψε, «μετά από μία εβδομάδα-δέκα ημέρες, θα καταταθεί μηνυτήρια αναφορά η οποία ήδη συντάσσεται για να είναι ακριβής πολλά στοιχεία περιπτώσεων προκειμένου να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν όλες αυτές οι καταγγελίες».

Ακόμη, ανέφερε ότι «επειδή κάποιοι μπορεί να είναι κακοπροαίρετοι», δηλώνει δημόσια πως παραιτείται από την βουλευτική ασυλία και όσοι νομίζουν ότι τους προσβάλει μπορούν να καταθέσουν μήνυση και να πάνε στο δικαστήριο.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν τον απασχολεί το ζήτημα της διαγραφής του πολιτικά, αλλά πρωτίστως να ληφθούν μέτρα, γιατί μπορούν να ληφθούν μέτρα και πως δεν επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά θα αγωνιστεί για να υπάρξει συνεργασία και μετά τις εκλογές ώστε οι δύο παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) να συγκροτήσουν ένα μέτωπο δημοκρατικό, πατριωτικό που να χτίσει μια κοινωνία του «εμείς».