Ξεκινά σήμερα το μεσημέρι η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στον απόηχο του δημοσιεύματος του «Βήματος της Κυριακής» για μονταζιέρα στην τραγωδία των Τεμπών. Την πρόταση καταθέτει το ΠΑΣΟΚ με την ενυπόγραφη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Παρότι δεν θα την συνυπογράψει, το ΚΚΕ αναμένεται να τη στηρίξει κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Από την πλευρά της κυβέρνησης δεδομένη είναι η αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να πλανάται καμία σκιά πάνω στην τραγωδία στα Τέμπη και να αλλοιωθεί και έτσι το προεκλογικό κλίμα. Ως προς την ουσία του τραγικού δυστυχήματος, η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ανάγκη να χυθεί άπλετο φως από την Δικαιοσύνη. Μιλά δε για fake news, για προσπάθεια απροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συντονισμένη επιχείρηση φθοράς. Μάλιστα, φωτογραφίζονται οικονομικά συμφέροντα που δεν επιθυμούν την ισχύ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε «πως είναι ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα και τη σταθερότητα και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας». Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε, σε ανάρτησή του χθες, πως «σήμερα πλέον είναι προφανές ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν επιθυμούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την πολιτική ισχύ που του έδωσε ο λαός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση δεν αναμένεται να κάνει χρήση του περιθωρίου των 48 ωρών που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής για την έναρξη της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να ζητήσει την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών. Η συζήτηση θα κορυφωθεί με ονομαστική ψηφοφορία μετά τριημέρου, δηλαδή την Πέμπτη.