Στη Θεσσαλονίκη ο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός προκειμένου να παραστεί και να απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση  για την υπογραφή της  σύμβασης για την κατασκευή του Flyover στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη σύμβαση με την οποία μπαίνει στις… ράγες ένα μεγάλο για την Θεσσαλονίκη έργο και που είναι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ο οποίος ολοκληρώθηκε με το έργο να αναλαμβάνει το σχήμα ΑΒΑΞ – Mytilineos.

Με την ολοκλήρωση του έργου, που προβλέπεται να γίνει σε 4 περίπου χρόνια, αλλάζει χαρακτήρα ο αστικός αυτοκινητόδρομος της Θεσσαλονίκης  αποκτώντας σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα και εξυπηρετώντας με ασφάλεια τους χρήστες του. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε διάστημα περίπου 2 με 3 μήνες αφού μετά την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει να οριοθετηθεί ο χώρος και φυσικά α δημιουργηθούν τα απαραίτητα εργοτάξια

To flyoner e;inai το πρώτο από μια σειρά οδικών έργων ΣΔΙΤ που δημοπρατεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στα οποία αναφέρθηκε διεξοδικά κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο υφυπουργός Νίκος Καραγιάννης.

O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 478 εκατ. ευρώ και είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια. Ουσιαστικά το πρώτο πολύ μεγάλο έργο μετά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού και μαζί με το Μετρό της πόλης θα λειτουργήσει αποσυμφορητικά ως προς την κίνηση των οχημάτων στη Θεσσαλνίκη

Αξίζει να σημειωθεί πως  ανάδοχος αναλαμβάνει  τη λειτουργία και συντήρηση του συνόλου της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, όπως αυτό θα προβλέπεται στον οριστικό σχεδιασμό, για όλη τη διάρκεια της σύμπραξης, καθώς και, κατά τυχόν ενάσκηση από το Δημόσιο Φορέα του σχετικού δικαιώματος προαίρεσης αυτού, την κατασκευή επί μέρους οδικών τμημάτων και κόμβων εντός του ρυμοτομικού σχεδίου της Πυλαίας.

Επίσης αξιοσημείωτο και το γεγονός πως δεν θα υπάρξουν διόδια. αφού  η διάρκεια της σύμβασης μαζί με την κατασκευαστική περίοδο είναι 30 χρόνια και το δημόσιο  θα εξοφλεί με πληρωμές διαθεσιμότητας, δηλαδή τακτικές πληρωμές απευθείας προς την εταιρεία του ανάδοχου σχήματος.