Επίσκεψη στο λιμάνι Μυτιλήνης κατά την άφιξη Τούρκων τουριστών πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην παρουσία τουριστών από τη γειτονική χώρα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες λέγοντας πως «οι βασικές θέσεις της Τουρκίας όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν αλλάξει. Αυτό δεν μας απαγορεύει να μπορούμε να διαμορφώνουμε ένα γενικότερο καλό κλίμα και να επενδύουμε περισσότερο στη θετική ατζέντα. Το γεγονός ότι οι Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά αυτά για λόγους αναψυχής με διευκόλυνση βίζας είναι μια σημαντική στήριξη της τοπικής οικονομίας. Μια απτή απόδειξη ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μπορεί να έχει τελικά μετρήσιμα αποτελέσματα προς όφελος και των δύο λαών». 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λέσβο ο πρωθυπουργός θα κάνει βόλτα στην αγορά και επίσκεψη στο δημαρχείο Ανατολικής Λέσβου. Στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό στην παράδοση οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου. 

Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Καλλονή όπου θα απευθύνει χαιρετισμό. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στον πρότυπο ελαιώνα στο Σίγρι και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους. 

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει στάση στα έργα πού πραγματοποιούνται στο λιμάνι Σιγρίου. Μαζί με το δρόμο Καλλονής – Σιγρίου είναι από τα έργα για τα οποία η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είχαν δεσμευτεί στις τοπικές κοινωνίες ότι θα τα υλοποιήσουν και τώρα ολοκληρώνονται. Πρόκειται για πολλά έργα τοπικής σημασίας με μεγάλη σημασία για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.