Δεν άργησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος να πάρει θέση για τον αποκλεισμό του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης -πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής-  Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές.

«H προσπάθεια του πρωθυπουργού είναι να εξαφανίσει κάθε κόμμα που δεν τον βολεύει, να εξαφανίσει κάθε φωνή που μπορεί να του αντισταθεί. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αντιδημοκρατική συμπεριφορά από το να κάνεις νόμο, να αλλάζεις την σύνθεση του δικαστηρίου, ώστε να πετάξεις εκτός κόμματα», δήλωσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε από την Λάρισα, στα πλαίσια της περιοδείας του, ξεχνώντας (ή μάλλον σκοπίμως παρακάμπτοντας) ότι ο αποκλεισμός Κασιδιάρη έγινε όχι για ιδεολογικούς λόγους αλλά για ποινικούς.

Ο κ. Βελόπουλος το πήγε ένα βήμα παρακάτω και αντέγραψε -σχεδόν κατά λέξη- τον Γιάνη Βαρουφάκη υπογραμμίζοντας ότι μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει ποια κόμματα θα πρέπει να είναι στη βουλή, ενώ για τα όσα συνέβησαν στο δικό του κόμμα, υπερασπίστηκε τις επιλογές του και κατηγόρησε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως στόχος του ήταν να διαλύσει το κόμμα του μετά τις εκλογές.

Μάλλον οι έλεγχοι για οικονομικές ατασθαλίες και οι δημοσκοπήσεις που του βάζουν μπλόκο για είσοδο στη Βουλή, έχουν φέρει λίγο εκνευρισμό στην ηγεσία της Ελληνικής Λύσης. Λογικό ακούγεται…