Σκληρή κριτική στον Ερντογάν ασκεί το γερμανικό  περιοδικό Stern που αφιερώνει την πρώτη του σελίδα στον Τούρκο πρόεδρο με τον τίτλο “Εμπρηστής” και με αναφορές στην τακτική που ακολουθεί και κυρίως στο γεγονός ότι υποκινεί συγκρούσεις προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Το δημοσίευμα του περιοδικού  Stern έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων στον διεθνή Τύπο, όπως αυτά του bloomberg και του Economist που επικρίνουν σφόδρα την πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα το Stern στο δημοσίευμά του επικρίνει τον πρόεδρο της Τουρκία και για την ακύρωση της επίσκεψής του στην Γερμανία σημειώνοντας πως προχώρησε σε αυτή την ενέργεια  «παρά το γεγονός ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στους Τούρκους της Γερμανίας για την επερχόμενη προεκλογική εκστρατεία».

«Θέλει να παραμείνει υποκινητής και εμπρηστής συγκρούσεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» σημειώνει και προσθέτει για τον Τούρκο πρόεδρο ότι  «για να εξασφαλίσει την εξουσία του, υποκινούσε ακατάπαυστα συγκρούσεις. στη χώρα του, στη Συρία και εδώ στη Γερμανία. Από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία, ο Ερντογάν κρατά πολλά νήματα στα χέρια του και χρησιμοποιεί τη δύναμή του ανάλογα».

Δεν παραλείπει να επισημάνει ακόμη ότι διαπραγματεύεται τόσο με τη Δύση όσο και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, υποτιμώντας το ΝΑΤΟ, ενώ τονίζει ότι δεν είναι απίθανο ο Ερντογάν να επιχειρήσει να παραμείνει στην εξουσία ακόμη και σε περίπτωση εκλογικής ήττας.