Στέλνει «ασθενείς» μετανάστες ο Ερντογάν;: Φόβοι για έναν ιδιότυπο «βιολογικό πόλεμο»

594
AppleMark

Περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν στα νερά του Αιγαίου έχουν προβληματίσει έντονα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση.

Έχει καταγραφεί π.χ. περιστατικό, που το Λιμενικό εμπόδισε λέμβο με μετανάστες να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η λέμβος συνοδευόταν από τουρκικό σκάφος, το οποίο όταν η λέμβος με τους μετανάστες γύρισε προς τα πίσω, αντί να την συνοδεύσει στα τουρκικά παράλια, έφυγε. Και μετά από λίγο εμφανίστηκε άλλο τουρκικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν άνδρες οι οποίοι φορούσαν ειδικές στολές για την προστασία από τον κορωνοϊό, προκειμένου να συνοδεύσει την λέμβο με τους μετανάστες…

Προφανώς οι τουρκικές αρχές γνώριζαν ποιοι μετανάστες επέβαιναν στην λέμβο. Και απέφυγαν έναν κίνδυνο, τον οποίο προφανώς επίσης γνώριζαν.

Το ερώτημα που απασχολεί τις ελληνικές αρχές, είναι αν ο Ερντογάν, μετά την άτακτη υποχώρηση του από τον Έβρο, έχει αρχίσει έναν άλλο «ασύμμετρο πόλεμο», ο οποίος έχει χαρακτηριστικά «βιολογικού πολέμου».

Άλλωστε, όσο κι αν αποκρύπτεται από το καθεστώς Ερντογάν η πραγματική εικόνα της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Τουρκία, αποτελεί «παγκόσμιο μυστικό», ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr