Τη Δευτέρα εκδόθηκε η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της νέας Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι τοποθετήσεις των αξιωματικών που θα αναλάβουν τη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας, που αποκαλείται και «ελληνικό FBI», έχουν γίνει υπό την εποπτεία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τα στελέχη της νεοσύστατης υπηρεσίας είναι ήδη σε διαδικασία αναζήτησης νέου κτηρίου, καθώς σκοπεύουν να μετακομίσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η έδρα της Διεύθυνσης θα βρίσκεται στην Αττική και θα υπόκειται στην εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών, υποδεικνύοντας τη σοβαρότητα και τη σημασία που αποδίδεται στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή.

Διοικητής αναλαμβάνει ο Υποστράτηγος Φώτης Ντουΐτσης, μέχρι σήμερα Διοικητής Ασφάλειας Αττικής.

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως Α’ Υποδιευθυντής με δαπάνες δημοσίου

Επίσης, σύμφωνα με lawandorder.gr, αναλαμβάνουν οι κατωτέρω Ταξίαρχοι:

Γεώργιος Μάγγας από την καταργηθείσα Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Διευθυντής

Ιωάννης Σταυρακάκης από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ως Β’ Υποδιευθυντής.

Αντωνία Λεούση από τη Δ/νση Αλλοδαπών στο Γραφείο κ. Προϊσταμένου Επιτελείου.

Αλέξιος Κωτσιόπουλος από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔ Αττικής

Γεώργιος Μπουροδήμος από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔ Αττικής

Βασίλειος Παπακώστας από τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων ως Προϊστάμενος.

Αλέξανδρος Σταματίου στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.

Κωνσταντίνος Αθανασάκος, από τη Δ/νση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως Διευθυντή.

Επίσης αποφασίστηκε:

Οι κάτωθι Αστυν. Διευθυντές από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, στις αντιστοίχως αναγραφόμενες Υποδ/νσεις της Δ/νσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως ακολούθως:

Σπυρίδωνας Τσαρδάκας, στην Υποδ/νση Δίωξης Ναρκωτικών, ως Διευθυντής

Γρηγόριος Ζαχαράκης, στην Υποδ/νση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά της Ζωή και της Ιδιοκτησίας, ως Διευθυντής

Κωνσταντίνος Χριστολόγλου, στην Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, ως Διευθυντής

Θεόδωρος Χρονόπουλος, στην Υποδ/νση Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, ως Διευθυντής

Σταυρούλα Παυλοπούλου, στην Υποδ/νση Διοικητικής Υποστήριξης, ως Διευθυντής

Τέλος αποφασίστηκε, οι κάτωθι Αστυν. Διευθυντές από τη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, να μεταφερθούν στην Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως ακολούθως:

Αριστείδης Μίντζας, ως Διευθυντής

Γεώργιος Μαρωνίτης, ως Υποδιευθυντής

Ο Αστυνομικός Δ/ντης Γεώργιος Αντωνίου, από την καταργηθείσα Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας, στη Δ/νση Αλλοδαπών ως Διευθυντής

Η Αστυν. Δ/ντης Αργυρώ Γκάρη, από την καταργηθείσα Υποδ/νση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής

Ο Αστυν. Δ/ντης Βασίλειος Μπερτάνος, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως Διευθυντής.