«Αντίπαλός μας είναι πάντα τα προβλήματα των πολιτών», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι θέλει τον κοινοβουλευτικό διάλογο, δεν παρασύρεται σε παραπολιτική, μας ενδιαφέρει μονάχα η πολιτική. Πολιτική που παράγει συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα που έχουν ένα θετικό πρόσημο στο πεδίο, στην καθημερινότητα του πολίτη, στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, στην επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο Κανάλι 1 90,4 και την εκπομπή «Πρωϊνό Soundtrack» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Σαραντάκο και Βελίκα Καραβάλτσιου. Και πρόσθεσε: «Χωρίς πολλά λόγια, εμείς στη Νέα Δημοκρατία κρινόμαστε απ΄τα παραδοτέα μας, από τις πράξεις μας σε όλα τα πεδία. Κάποιοι εκπρόσωποι άλλων πολιτικών κομμάτων έχουν συνηθίσει να μιλάνε πολύ και να πράττουν λίγο. Αυτή η Κυβέρνηση ακολουθεί μια αντίθετη τακτική. Δουλεύουμε πολύ, παράγουμε αποτελέσματα και μιλάμε λίγο».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε «Αντίπαλός μας είναι πάντα τα προβλήματα των πολιτών. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει τον θεσμικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει όλα τα κόμματα. Δεν έχει σταματήσει σε συναντήσεις του να επιζητά συγκεκριμένες προτάσεις και έχει αποδείξει μάλιστα ότι όταν υπάρχουν προτάσεις που έχουν βάση ουσιαστικής εφαρμογής δεν έχει κανένα πρόβλημα να τις αποδεχθεί».

Για τον κύκλο συναντήσεων

Αναφερόμενος στον κύκλο συναντήσεων των Βουλευτών με τους Υπουργούς ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι: «Τέτοια εσωκομματική δημοκρατικότητα θεωρώ ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σε κανένα άλλο κόμμα του κοινοβουλευτικού μας τόξου. Δεν υπάρχει, δηλαδή, προηγούμενο ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Κυβέρνηση δια των Υπουργών της να συνομιλεί σε ανοιχτή διαβούλευση με όλους τους Βουλευτές για όλα τα ζητήματα, χωρίς περιορισμό χρόνου, χωρίς περιορισμό ατζέντας. Θεωρώ, ότι αυτό είναι ένα κεκτημένο που δείχνει και τον δημοκρατικό χαρακτήρα που έχει αυτή η παράταξη στην ιστορική της διαδρομή. Είναι μια σαφής οδηγία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συνομιλούν οι Υπουργοί με όλους τους Βουλευτές. Και το κάνουμε αυτό με έναν θεσμικό και δομημένο τρόπο που αφήνει ικανοποιημένους όλους. Και αυτό βοηθάει και τους Υπουργούς», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης υπενθυμίζοντας ότι: «Ήδη έχουν γίνει τέτοιες συναντήσεις με την Υπουργό Εργασίας κ. Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκο και τελευταία είχαμε μια εξαιρετική και πολύ δημιουργική συζήτηση των Βουλευτών της Ν.Δ. -μελών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων- με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη για θέματα αρμοδιότητάς του. Οι ενημερωτικές συναντήσεις συνεχίζονται και με άλλους Υπουργούς το επόμενο διάστημα».

Όπως υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι πιο δεμένη και πιο συμπαγής από ποτέ. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από τη σταθερή παρουσία και βέβαια την ψήφιση όλων των νομοσχεδίων από όλους τους Βουλευτές μας αλλά και από τη γενικότερη στάση τους σε σχέση με την πορεία της χώρας και την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών».