Σταμπουλίδης: Είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα για επιστροφή στην κανονικότητα

by news

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης χαρακτήρισε την εικόνα τις αγοράς τις δύο πρώτες ημέρες της επαναλειτουργίας της ως “εντυπωσιακή”.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταμπουλίδης σύμφωνα με τα στοιχεία «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι», ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι 35% πάνω, συγκριτικά με πέρυσι.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και χαρακτήρισε «καθοριστική για τα επόμενα βήματά μας» αυτήν την εβδομάδα.

Ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί σε δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν στο άνοιγμά τους, αλλά, ξεκαθάρισε σε σχετικό ερώτημα ότι τα σχολεία δεν είναι δική του αρμοδιότητα, είπε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει «έτοιμο σχέδιο», το οποίο θα προσκομίσει στην επιτροπή.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό», ξεκαθάρισε, συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που ”χτίζουν” μια απόφαση».

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων» ανέφερε, και τόνισε ότι «είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο ίδιος δε δίστασε να διαβεβαιώσει, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.

Διέλυσε τα σενάρια ανοίγματος της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με άνοιγμα της εστίασης».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκονται στις επόμενες δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αναφέροντας ότι, απασχολούν 20.000 προσωπικό. Ο ΓΓ έκανε λόγο για επίσκεψη με ραντεβού στα πρακτορεία, αναφέρθηκε στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι, υπάρχει έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή, για την επαναλειτουργία.

Σε παρατήρηση σχετικά με προσαύξηση σε πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για μη χρήση μάσκας, διερωτήθηκε «ποιο διοικητικό πρόστιμο δεν έχει τόκο;», εξηγώντας ότι τα πρόστιμα που αφορούν σε παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα διοικητικά πρόστιμα.

Αναφορικά με τη δίωρη διορία για ψώνια και την εφαρμογή του μέτρου για άτομα με κινητικά προβλήματα, εκτίμησε πως «υπάρχει ανοχή από τις ελεγκτικές αρχές σε ειδικές περιπτώσεις».

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι πάμε πολύ μελετημένα, θέλουμε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη από όλα τα μέρη και φυσικά να ελέγχουμε την πανδημία», κατέληξε.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα