Στα σκαριά το επιτελικό II: Ετοιμάζεται ν/σ για τους ΟΤΑ υπό την επίβλεψη του υπουργού Επικρατείας

89
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Γεραπετρίτης: Θα δώσουμε 200 εκατ. ευρώ σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων

Στην πλήρη αναδιάρθρωση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρά άμεσα η κυβέρνηση, με βάση ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα, το οποίο στοχεύει να αποδώσει αυξημένες αρμοδιότητες και να εξασφαλίσει πόρους στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά. 

“Στόχος είναι η μεταφορά στην περιφερειακή διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση του 80% περίπου των συνολικών αρμοδιοτήτων που επαφίενται στο κράτος” τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, μιλώντας πρόσφατα στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που έλαβε χώρα στην Πάτρα.

Σχετικά με τη μελέτη και την προετοιμασία ενός τέτοιου εγχειρήματος, φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφενός έχουν καλά προετοιμαστεί και, αφετέρου, έχουν την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν. Η μελέτη από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών είναι απολύτως συγκεκριμένη, τονίζει σε όλους τους τόνους ο κ. Γεραπετρίτης.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr