Αναμφισβήτητα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δημιουργήσει νέα γλωσσική σχολή στη νεοελληνική γλώσσα με το πλήθος των λεκτικών ατοπημάτων του που τείνουν να τον εγγράψουν στη γλωσσική ιστορία μας ως τον άνθρωπο που μίλαγε χωρίς να ξέρει τί έλεγε.

Φαίνεται όμως ότι την… πρωθυπουργική δόξα σε αυτόν τον τομέα ζήλεψε και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου η οποία δείχνει διατεθειμένη να ανοίξει το δικό της ανάλογο σχολείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ευαγγελική ρήση που θεώρησε ότι ήταν καλό να χρησιμοποιήσει σε συνέντευξή της στο Euronews για να αναφερθεί στους ανθυποψηφίους της. Είπε λοιπόν η κα Δούρου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου: «Έχουν υπάρξει στην αυτοδιοίκηση πολύ περισσότερα χρόνια από ό,τι εγώ. Όμως εμετρήθησαν, εζυγίσθηκαν και βγήκαν λιποβαρείς»! Βγήκαν δηλαδή αδύνατοι στο σώμα ή για να ακριβολογούμε, όπως αναφέρει ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης στο περίφημο λεξικό του για τη λέξη λιποβαρής, αυτός που έχει μικρότερο βάρος από το κανονικό! Βέβαια τόσο ο κ. Πατούλης, όσο και ο κ. Σγουρός κάθε άλλο παρά λιποβαρείς μπορούν να χαρακτηρισθούν ως προς το δέμας.

Μόνο που δεν ήθελε να πει αυτό η κα Δούρου. Απλά σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξει τις χριστιανικές γνώσεις της και να κρίνει με τη συγκεκριμένη ρήση από τα προφητικά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης τους αντιπάλους της. «Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελιπής (ή ελλειπής ή κατά μία άλλη εκδοχή ελλιποβαρής)», δηλαδή «μετρήθηκες, ζυγίστηκες και βρέθηκες ανεπαρκής», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο προφήτης Δανιήλ κρίνοντας τον βασιλιά της Βαβυλώνας Βαλτάσαρ όταν σέρβιρε τους καλεσμένους μιας γιορτής του με τα σκεύη που είχε κλέψει από τον ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.

Η κυρία Δούρου μάλλον ανεπάρκεια ήθελε να καταλογίσει στους ανθυποψηφίους της, όμως απλά τους χαρακτήρισε… αδύνατους σωματικά. Και για να μην προτρέξουν κάποιοι να ισχυριστούν ότι εν τη ρύμη του λόγου μπορεί να χαθεί ένα ε, το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι το λανθασμένο «λιποβαρείς» υπάρχει και στο σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας που έχει αναρτηθεί μάλιστα και στην ιστοσελίδα της.