Προεκλογική φιέστα στο ψευδοκράτος με εγκαίνια ημιτελούς αεροδιαδρόμου θα κάνει στις 18 Απριλίου ο Τούρκος Πρόεδρος, θυμίζοντας σε κάποιο βαθμό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τις κυλιόμενες σκάλες στο Μετρό Θεσσαλονίκης στις 29/12/2018.

Συγκεκριμένα ο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί στην κατεχόμενη Κύπρο για τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν στο τέλος του 2022 έχοντας μάλιστα διαρρεύσει ημερομηνίες για τη διεξαγωγή τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Κίπρις Ποστασί», ούτε ο τερματικός σταθμός ούτε ο νέος αεροδιάδρομος είναι έτοιμοι από τεχνικής πλευράς, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από «αξιωματούχους».

Μάλιστα στελέχη της πολιτικής αεροπορίας του ψευδοκράτους, από την άλλη, έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν εάν πιεστούν να ανοίξουν τερματικό και αεροδιάδρομο πριν να είναι έτοιμα τεχνικά και από πλευράς ασφάλειας.

Ανησυχία στον τουρισμό

Βάσει του ίδιου δημοσιεύματος, η είδηση ότι ο νέος τερματικός μπορεί να ανοίξει χωρίς να είναι έτοιμος, προκαλεί ανησυχία στον τουριστικό τομέα γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις αφίξεις πτήσεων στη διάρκεια του μπαϊραμιού που ακολουθεί τον μήνα του Ραμαζανιού.

Δημοσιεύματα για μη πληρωμή φόρων από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας του αεροδρομίου…

Αίσθηση έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα και νέα δημοσιεύματα που φέρουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειρίζεται το υπό κατασκευή αεροδρόμιο να μην πληρώνει φόρους και τα συμφωνημένα στο ψευδοκράτος.

Ο Εμρουλάχ Τουρανλί φέρεται να είναι Τούρκος επιχειρηματίας με διασυνδέσεις με το ΑΚΡ και την κυβέρνηση στην Τουρκία.