Κάποτε η αριστερά «ακουμπούσε» με ευαισθησία στις αγωνίες, τις θέσεις και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
Ποιος θα το φανταζόταν πριν από πέντε χρόνια ό,τι θα ερχόταν η στιγμή που ο μάλλον μετριοπαθής για τον κόσμο που ακολουθούσε τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης, θα έπαιρνε θέση στ’ αριστερά της αριστεράς που συμφιλιώθηκε με τις «αυταπάτες» της. Και μάλιστα η γλώσσα που θα χρησιμοποιούσε ο κομματικός σχηματισμός του πρώην υπουργού οικονομικών είναι ριζοσπαστικότερη από την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς» αριστερά.
Ο λόγος αυτή τη φορά για τις θέσεις που παίρνει το ΜέΡΑ25 απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. «Μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη κατρακύλα», « συνένοχη η κυβέρνηση στο εν εξελίξει έγκλημα», «βάζετε πάνω από το μέλλον των παιδιών σας το κέρδος» «ηλίθιες και καταστροφικές πολιτικές » είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιεί η τοπική ομάδα του ΜέΡΑ25 στα Ιωάννινα σε ανοιχτή επιστολή της προς την αντίστοιχη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη. Αυτά για τα οποία κατακεραύνωνε τους πολιτικούς του αντιπάλους ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, γίνονται τώρα πεδίο βολής εναντίον του. Κατηγορείται γι’ αυτά που κατηγορούσε και σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική πολιτική. Και όχι μόνο, καθώς ο σχηματισμός του Γιάνη Βαρουφάκη αφήνει υπόνοιες και για ανάμειξη της χώρας σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια σημειώνοντας ό,τι συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων με προβληματικά καθεστώτα θα αύξανε τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Από την Κρήτη, υποψήφιο «οικόπεδο» εξορύξεων ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε σε συνέντευξη του για μεθόδους που θα κάνουν το νησί μία μαύρη τρύπα αηδίας για τα επόμενα εκατό χρόνια, τασσόμενος υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ «ακουμπούσε» με ευαισθησία στις αγωνίες, τις θέσεις και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Τώρα άλλα επιτάσσει η κυβερνητική θητεία…