Άμεση ήταν η αντίδραση της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη στο αίτημα του ευρωπαίου εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της προκειμένου να ερευνηθούν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» ανέφερε η Μαρία Σπυράκη στο ΑΠΕ  προσθέτοντας πως «το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου».

Τονίζει δε ότι Δεν εχω καμία σχέση με το qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση» κλείνοντας έτσι τα σενάρια που άρχισαν να εξυφαίνονται εν Ελλάδι…

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαρία Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιο μέλος της υπηρεσίας της που είχε πρόβλημα υγεία. Αυτό εντοπίστηκε από τις αρχές που ερευνούν ενδεχόμενη κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων, που σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την υπόθεση που ταλανίζει αυτές τις ημέρες τις Βρυξέλλες.