Ο Εμμανουήλ Καραλής αναδείχθηκε Αθλητής της Χρονιάς μεταξύ των 22 χωρών-μελών της Balkan Athletics, ύστερα από μια εντυπωσιακή σεζόν το 2025, όπου κατέκτησε μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στίβου.

Η επιλογή των κορυφαίων στηρίχθηκε στις επιδόσεις των αθλητών σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κατηγοριών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, καθώς και στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού. Για κάθε αθλητή υπολογίστηκαν τα τέσσερα καλύτερα αποτελέσματά του.

Ο Καραλής, που διακρίνεται στο επί κοντώ, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και στα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2025, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς του Βόλου. Με τις επιδόσεις του συγκέντρωσε 496 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της Balkan Athletics, εξασφαλίζοντας την κορυφή.

Στις γυναίκες, τον τίτλο της Κορυφαίας Αθλήτριας απέσπασε η Σλοβένα επικοντίστρια Τίνα Σούτεϊ, η οποία ήταν τρίτη στο Τόκιο, δεύτερη στη Ναντζίνγκ και στο Άπελντοορν, ενώ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Β’ κατηγορία.

Στην κατηγορία «Ανερχόμενο Αστέρι», ξεχώρισαν η Ανγκελίνα Τόπιτς από τη Σερβία και ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ. Η Τόπιτς κατέκτησε χάλκινο στο Τόκιο, αργυρό στο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Άπελντοορν, ενώ κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κ23 στο Μπέργκεν και τους Βαλκανικούς στο Βόλο.

Ο Σαραμπογιούκοφ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο Άπελντοορν, δεύτερος στο Μπέργκεν, πρώτος στο Βαλκανικό κλειστού στο Βελιγράδι και δεύτερος στο ανοιχτό πίσω από τον Μίλτο Τεντόγλου.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στο Πτούι της Σλοβενίας, στο πλαίσιο του Gala της Balkan Athletics.