Καμία διακίνηση email δεν έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών με παραλήπτη τον ίδιο ξεκαθαρίζει με ανάρτησή του στα social media ο τέως γραμματέας Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θεοδωρόπουλος, στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του για την υπόθεση της διαρροής στοιχείων ψηφοφόρων του εξωτερικού στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Στην ανάρτησή του στο X ο τέως γραμματέας Αποδήμων διευκρινίζει επίσης ότι παραιτήθηκε και δεν αποπέμφθηκε από τη θέση του. 

«Στην υπόθεση των e-mails, έως τώρα επέλεξα να μη μιλήσω. Από σήμερα, αυτό τελειώνει. Για αρχή, ξεκαθαρίζω, ότι ποτέ δεν υπήρξε διακίνηση "αρχείου e-mails" από το υπουργείο Εσωτερικών προς εμένα. Τα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν εμένα ως "κομιστή" έχουν τόση αλήθεια, όση η κατασκευασμένη από την Στάζι, φωτογραφία της Αυριανής που έδειχνε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ως συνεργάτη των Ναζί. 

Ακόμη, διευκρινίζω, ότι ποτέ δεν αποπέμφθηκα από τη Νέα Δημοκρατία όπως ανέφεραν ορισμένα ΜΜΕ. Παραιτήθηκα, από την θέση του γραμματέα Αποδήμων και όχι από μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και μέλος του κόμματος. 

Τέλος, σε ότι αφορά τα “unfair”, εναντίον μου και τα λογικά ερωτήματα που υπάρχουν, θα απαντηθούν όλα με τον τρόπο που πρέπει, μετά όμως, από την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής». 

Με προσμονή λοιπόν, αναμένω την οριστική απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το πρόσωπό μου» γράφει στην ανάρτησή του.