Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει οι πολεμικές συρράξεις στην αφρικανική χώρα μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) https://tomanifesto.gr/chaos-sto-soydan-oi-parastratiotikes-dynameis-rsf-elegchoyn-to-proedriko-megaro-maches-sto-ktirio-tis-kratikis-tileorasis/.

Στο Χαρτούμ (πρωτεύουσα του Σουδάν) ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις. Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, τρεις άμαχοι έχουν χάσει την ζωή τους.

 

Επίσης ανεστάλησαν οι πτήσεις προς και από το Χαρτούμ για 72 ώρες.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν, απείλησε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι ο στρατός θα αντιδράσει.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις από το εξωτερικό, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζητούν το τέλος των πολεμικών συγκρούσεων στο Σουδάν https://tomanifesto.gr/o-ypex-ton-ipa-kai-ta-iae-zitoyn-to-telos-ton-polemikon-sygkroyseon-sto-soydan/.

Αναστολή πτήσεων της EgyptAir προς και από το Χαρτούμ για 72 ώρες

Η κρατική αεροπορική εταιρία της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς και από το Χαρτούμ για 72 ώρες, μετά το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων στην πρωτεύουσα του Σουδάν.

Οι πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ξέσπασαν σήμερα με πυροβολισμούς να ακούγονται σε αρκετές περιοχές του Χαρτούμ, ενώ μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στις γύρω πόλεις.

Ο εκπρόσωπος ενόπλων δυνάμεων προειδοποιεί για την αντίδρασή τους

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν, δήλωσε στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στην τηλεόραση Al Jazeera Mubasher TV ότι ο στρατός θα αντιδράσει σε οποιεσδήποτε ανεύθυνες ενέργειες, καθώς οι δυνάμεις του συγκρούονται με τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας Χαρτούμ, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο ταξίαρχος Νάμπιλ Αμπντάλα, δήλωσε στη συνέντευξη ότι μερικοί πολιτικοί προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν τον στρατό. Ο ίδιος είπε ότι οι δυνάμεις RSF είχαν ισχυρή παρουσία στην έδρα της κρατικής τηλεόρασης.