Σοβαρότης μηδέν: Χυδαία προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από Τσίπρα

280

Μόλις δεκαπέντε μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Α. Τσίπρας θα «δώσει» ένα 500αρικο δίκην 13ης «σύνταξης». Θα δώσει δηλαδή, όσο κοστίζουν 2 κούτες από τα κουβανέζικα πούρα, που έμαθε να καπνίζει, στα πίσω-πίσω. Θα χρεωθεί έτσι την πιο χυδαία προσπάθεια εξαγοράς της ψήφου των πολιτών. Τους οποίους πρόλαβε να κατακρεουργήσει μέσα σε 4,5 χρόνια με την αλλοπρόσαλλη και φορομπηχτική πολιτική του.

Την ίδια ώρα συνεχίζει με αμετροέπεια και αλαζονεία να προσβάλλει τη νοημοσύνη μιας καταταλαιπωρημένης κοινωνίας. Δεν διστάζει να πρωταγωνιστήσει σε ένα προεκλογικό σποτ, θεωρώντας εαυτόν εφάμιλλο και συνεχιστή του έργου πραγματικά σπουδαίων ελλήνων, όπως ο Ε. Βενιζέλος, ο Ι. Καποδίστριας, ο Γ. Σεφέρης, ο Ο. Ελύτης, ο Γ. Τσαρούχης, αλλά και ο Θ. Κολοκοτρώνης! Και να θεωρήσει, ότι όλη αυτή η «πλεμπάγια» έκανε, ό,τι έκανε, για να έρθει ο ίδιος, να συνεχίσει και να «ολοκληρώσει» το έργο τους, με την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015. Κανένα έλεος για την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Με την ίδια άνεση, πάει στα Γιάννενα, δηλώνει ΠΑΣ Γιάννενα και υπόσχεται επιστροφή της ιστορικής ομάδας της Ηπείρου στην Σούπερ Λίγκα. Για να εισπράξει την απαξιωτική απάντηση της ΠΑΕ, ότι «δεν γνωρίζει καν που πέφτουν οι Ζωσιμάδες», όπου βρίσκεται το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννενα.

Κι όταν «απέναντι» του ακούει έναν σοβαρό, υπεύθυνο και συγκροτημένο Κ. Μητσοτάκη να περιγράφει το δικό του ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αντιδρά με την μόνο μέθοδο που ξέρει: Βάζει τα «υπόγεια» του Μ. Μαξίμου να βγάλουν «φίδια»: Ο Μητσοτάκης καταργεί το 8ωρο, κόβει όλα τα επιδόματα, επιβάλλει 7ημερη εργασία, ισοπεδώνει το κοινωνικό κράτος.

Κανονικά «φίδια», βγαλμένα από τους πιο αδίστακτους μηχανισμούς της φαιοκόκκινης προπαγάνδας. Το δυστύχημα όμως για τους πρόθυμους διαστρεβλωτές της πραγματικότητας, είναι, ότι οι καταναλωτές αυτής της προπαγάνδας, έχουν μειωθεί και μειώνονται δραματικά. Κάτω από το βάρος της σοβαρότητας του Κ. Μητσοτάκη και το φορτίο της λαϊκιστικής ελαφρότητας του Α. Τσίπρα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr