Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά και κροτίδες σημειώθηκαν και το φετινό Πάσχα. Καταγράφηκαν πέντε ακρωτηριασμοί στην Αττική και ένας στα Χανιά.

Ένα αγόρι 15 χρονών τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, το βράδυ της Ανάστασης, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά Χανίων. Το αγόρι μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 15χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Το παιδί παραμένει νοσηλευόμενο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ακρωτηριασμός δαχτύλων από βεγγαλικά στα Καλύβια Αττικής

Στην Αθήνα από τις 20:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως τις 6:00 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα είχαμε 5 περιστατικά, με το πιο σοβαρό να γίνεται στα Καλύβια πριν την Ανάσταση και αφορούσε ακρωτηριασμό δαχτύλων από βεγγαλικά. Από τους 5 οι 3 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τα περιστατικα δεν αφορουν ανήλικους.

Σύλληψη για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα στην Ιεράπετρα

Στη σύλληψη ενός άνδρα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, προχώρησαν το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο ελέγχου σε επιχείρηση που διατηρεί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.290 είδη πυροτεχνίας. Η σχετική προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Στοχευμένοι έλεγχοι σε όλη την χώρα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων συνελήφθησαν τρία άτομα στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε περιοχή της Ημαθίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ανήλικος, καθώς στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 96 κροτίδες και 4 είδη πυροτεχνίας. Επίσης, συνελήφθη η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας άνδρας, καθώς σε έλεγχο που έγινε σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κροτίδες και 1 μαχαίρι.

Επίσης στο Κιλκίς, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, ένας ανήλικος, καθώς στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κροτίδες.

Τρία άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.400 κροτίδες. Στο Ρέθυμνο συνελήφθη ένα άτομο, στην επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τις 2.800 κροτίδες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου έχουν κατασχεθεί σε ολόκληρη την επικράτεια από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα και έχουν συλληφθεί 102 άτομα.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει η Ελληνική Αστυνομία, επισημαίνει τους κινδύνους από τη χρήση των παράνομων βεγγαλικών και κροτίδων.

<p

>