Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα 8χρονο παιδί έχασε χθες, Τετάρτη (27/11) ,τη ζωή του από διφθερίτιδα, στο Παίδων.
Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Μανόλης Παπασάββας πρόκειται για παιδί που δεν είχε πραγματοποιήσει το τριπλό εμβόλιο που προστατεύει από τη διφθερίτιδα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αγοράκι είχε λάβει μόνο τις δύο από τις πέντε δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει απο τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκκύτη, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί για κανένα άλλο μολυσματικό νόσημα, όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών στη χώρα μας.
Το παιδί είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, και άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.
Η διφθερίτιδα έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί από τον υγειονομικό χάρτη λόγω των εμβολιασμών κάτι που φέρνει ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, τη στιγμή μάλιστα που είχε να σημειωθεί θάνατος σε παιδί από διφθερίτιδα τουλάχιστον 30 χρόνια.